Dags att fundera igenom packningen inför årets resa. Några kommentarer har jag redan gjort men här är senaste nytt.

Det gäller ju att upprätthålla shoppingen och köpa på sig nya prylar. Nja, jag menar inte riktigt det, men det dyker alltid upp nya smarta lösningar på problem som kommer upp till ytan.

I år har jag tänkt om angående min tunga necessär. Jag har köpt en mycket mindre och lättare och några silnylonpåsar för det jag inte behöver varje gång jag är i badrummet. Superskönt att minska vikten och innehållet.

Nya byxor blev jag tyvärr tvungen att köpa. Inget att göra med övervikten. Min kropp har varit i vila under vintern och tillsammans med hälsporren så har jag inte kunnat röra på mig heller. Så nya byxor har det blivit. Långa med avtagbara ben. Lättvättade och snabbtorkande. Kakigröna.

Tar i år med mig vantar. Det är inte så varmt på morgnarna och redan förra året hade jag uppskattat en tunn Kraftvante.

I och med att det kan bli kallare väder under denna resa, får även ytterligare ett förstärkningsplagg hänga med.

Det blir också regnbyxor istället för damaskerna. Om det blåser på Mesetasen, tar jag på regnbyxorna som vindskydd. Jag har svårt att hålla värmen när jag går och när det blåser och är kallt. En lite tyngre lösning men bättre.

Jag tar också med de hellånga jazzpantsen i år. Dels kan jag sova i dem, om jag behöver, dels kan jag gå i dem och så är de mjuka o sköna o inget som skaver. Halvsnygga att gå omkring i också.

Har köpt nytt vandringslinne också. Går ju inte att ha samma som förra året. Ett snyggt med inbyggd bh och som är lite längre. Dvs går ordentligt ner över ändan och även om det kryper upp lite under vandringen, så är det långt så det inte kommer upp och bildar en glipa mellan byxan o linnet.

Inga sovshorts. Inget finlinne får följa med. Vandringslinne, skjorta och t-shirt med ärm är allt som får följa med i "topp"-väg.

För att jag ska kunna göra diverse olika program i min smartphone så har jag blivit tvungen att köpa en solcell. Solcellen kan jag ladda under dagen och sedan ladda mobilen under kvällen eller natten. Det går också att direktladda mobilen via cellen. Stryktålig och 3 olika sorters USB-uttag gör denna pryl till kvinnans bästa vän under resan. Vikt: 204 gram men jag måste kontrollväga med sladd.

När packningen är helt klar, så lägger jag listan här med vikt.

 

Senast uppdaterad 2011-04-09