Tankar inför min femte pilgrimsvandring, planerad till hösten 2010

2010-09-10
Nu är det dags att resa. Om ett par timmar är vi iväg. Vi har packat, köpt lite nya pryttlar och tänkt om. Vädret här hemma är grått och det regnar. Det gör det lättare att åka på semester. Ni hoppas vi bara på att vi får ha hälsan i behåll o att det inte regnar varje dag. Följ oss på bloggen: http://pilgrimsvandring.wordpress.com

2010-09-02
Tankar om packning o packlista. Nu har jag lagt upp min packlista. Det har tagit mig lång tid att klura i år på förbättringar. En förbättring är att jag inte bär delar av den gemensamma packningen, dvs jag bär inte en bok och en del av necessären. Packningen ser nästan lika dan ut som förra året. Det som skiljer i vikt i år är: sovsäcken istället för sovlakan, bättre o tyngre sandaler istället för flipp-flopps. Den viktskillnaden är den enda jag har. Men å andra sidan slipper jag bära en bok och 400 g från necessären o var de grammen tagit vägen vet jag inte. Jo, ytterligare en plastflaska och någon pinal men ändå. Oavsett vilket, så är min packning genomtänkt, lagom och väl utprovad. Och det är snart dags att åka.

2010-08-11
Tankar om...

Ögonbindel till natten - det tänker jag packa ner. Det kan vara bra med mörker när jag sover i stora salar o där folk kommer att tända lampor tidigt på morgonen.
Damasker - har hittat vattentäta, mindre damasker o köpt dem. Istället för regnbyxor. Tar mindre plats i packningen, väger mindre o är smidigare att hantera. Superbra.

2010-08-01
Tankar om...

Tvål/tvättmedel - i år har jag köpt en Savon de Marseille. Den ska jag ha med som tvättmedel till kläderna. Jag ska såga ut en bit från min jättetvål på 600 gram till att passa i en liten burk med tättslutande lock. Så slipper jag ha en tub tvättmedel med mig.
Vikt
- inte min vikt då utan packningens vikt. Jag hoppas komma på samma nivå som förra året men misstänker att det inte går. Jag har ju sovsäcken med, nya sandaler och lite annan klädsammansättning. Men förhoppningsvis bär min man någon av böckerna, kanske delar av apoteket. Det hela kanske jämnar ut sig ändå?
Linne
- tänker ha med ett sommarlinne med smala axelband. Jag byter helt sonika ut sovtröjan mot detta linne. Då har jag totalt för överkroppen: ett vandringslinne, en ärmlös t-shirt, en långärmad skjorta och ett sommarlinne. Jag tror det blir bra.
Shorts/byxor
- har köpt nya 3/4-byxor att ha istället för långbenta, ett par löparshorts att sova i och "vara" i och så tar jag mina vandringsbyxor men tar av benen o har de som shorts. Det innebär att jag inte har några långbyxor men mina 3/4 får räcka. Tillsammans med ett par strumpor täcker de benen.
Resan
-  vi har planerat att vara lite kulturella. Vi stannar till i början av resan i Bilbao och besöker Guggenheim. Det ska bli spännande. Sen tar vi oss till St Jean Pied de Port för vandring över Pyreneerna. Om jag hänger med från Orisson vet jag inte än. Men mest troligt transporterar jag mig till Ronceveaux på annat sätt - dvs bil. Vill inte riskera resan för en etapp jag redan gått. Vi kommer till St Jean Pied de Port och går till Orisson därifrån, 8 km. Det ska jag göra.
Sandaler
- har köpt ett par sandaler med kardborr, typ Teva. Gillar dem men tycker att de är verkligen fula. Det är dock snäppet bättre än foppa. Dessa kan jag ha med strumpor, i duschen o på vandringen om det behövs. Bra köp, tror jag. 
Lavendelolja
- ska jag ha med mig i år. Mot lössen. Tydligen är det stora problem med vägglös i Spanien. Det finns tom spraytuber att köpa längs vägen för att spraya allt man har.
Packning generellt
- håller på att plocka fram o väga o jämföra o tänka kring min packning. Det blir bra när jag är klar. Och det är roligt.  

 

Träning inför årets pilgrimsvandring

Den 22 juni blev starten för sommarens vandring. Då vandrade jag med Winnie, 16 km i Höör. En sån där "Rundtur för tågburna". Jättetrevlig dag, fint väder, god picknick och lagom lång runda.

28 juni 30 min rask promenad
30 juni 30 min rask promenad
15 juli 50 min, 7 km, rask promenad
16 juli 50 min, 7 km, rask promenad
17 juli 7 km med kängor
18 juli 7 km med kängor
19 juli 30 min rask promenad
26 juli 60 min rask promenad
28 juli 30 min rask promenad m stavar
29 juli 30 min rask promenad m stavar
31 juli 7 km med kängor
5 aug 15 km med kängor, ingen packning. De sista 5 km kändes i fötterna. 15 km på 3 timmar, bussen hem från Vellinge.
11 aug 55 min rask promenad m kängor till stan, 55 min promenad hem från stan.
12 aug Vandring på Ven, 13 km, med full packning. Trevlig dagsutflykt.
13 aug Vandring till Tygelsjö tor, 18 km. Lätt trött i benen på slutet. Men inte ont någon annan stans. Skönt. Nu känns det som om det kommer att gå bra.

2010-01-03
Lagt till huvudbilden ovan och lägger nu till bilden nedan. Den får mig att tänka på min vandring i Spanien. Det är i år som jag ska gå. Tänk - redan i år. Tiden rusar fram. Här kan man se hur långt det är kvar. Jag vet inte om en sån skylt är uppiggande eller nedslående! Men det är långt i alla fall... ("Är glaset halvfullt eller halvtomt?" Lite samma känsla här....)

2009-03-01
Köpte ett ficklexikon på min Konsum häromdagen. Bara låg där bland grönsakerna och väntade på mig. Jag har också fått klartecken på att jag kommit in på kursen i sommar och att jag fått en familj att bo i samt beställt o betalt flygresorna Köpenhamn - Malaga tor. Jättekul! Nu missar jag dock 2 gånger på spanskkursen pga resor i jobbet, men jag får väl göra läxan på tåget då jag reser.

En annan fundering jag har är om jag ska köpa nya kängor eller om jag ska köpa vandringsskor. Dvs som kängor men utan (halv)högt skaft. Det är nog en smaksak mer än praktiskt men om jag nu ska gå i Spanien där det är ganska varmt, så kanske skor hade varit att föredra. Jag får fundera vidare. Ska ju till Friluftsmässan i Stockholm i mars o då ska jag fråga mig fram lite.

2009-02-22
Pluggat länge idag till spanskan. Vi är 5 på kursen och har fått ny bok och den har CD. Vilken lycka! Men jag är lite skeptisk till lärarens pedagogiska insats. Eller kritisk kanske? Men jag kämpar på med alla Hola! och ¿Cómo estás? Jag pluggar i boken för glatta livet. Min alternativa bok kanske jag får ägna mig åt lite senare. Och jo, jag har också anmält mig till kursen i spanska i Granada. Nu väntar jag bara på svar för att kunna boka o köpa flygbiljett! Hurra! (Hoppas jag, i alla fall.) Nu ska jag bara jaga ett litet ficklexikon. Min stora tegelsten är inget att dra med sig på en (vandrings)resa men väl till sommaren.

2009-01-30
Fått positivt besked att min spanskkurs blir av! Hurra! Då startar jag den 12 feb o går 10 gånger. Dessvärre missar jag två gånger pga fest o resa, men det är ju ok ändå. Så roligt det ska bli. Och så har jag en annan lärare än sist. Kanske vi får andra läroböcker också? Vem vet? Hoppas det blir en bok med CD. Det är så jäkla bra. Fast jag har ju å andra sidan min egen cd här hemma och så har jag ju redan ett lexikon. Nu ska jag bara shoppa en fin anteckningsbok!

2009-01-27
I natt fick jag en snilleblixt! Efter att fått ett besked att min spanskkurss start blir uppskjuten och kanske inte ens blir av, så funderade jag på en intensivkurs i Spanien. Så jag surfade runt mitt i natten och hittade en skola o ett boende. 1 vecka norr om Malaga: undervisning, material, div utflykter, boende i eget rum i värdfamilj med halvpension samt flygbiljett tor Malaga. Pris 5 500 kr. Ska försöka fixa med jobbet o semester att jag kan åka. Nu ska jag bara fundera på när. I april? Nej. I maj? Nej, då ska jag ju till Kanada 2 veckor. I juni? Nej, då ska vi på rockfestival o så har jag ett turkiskt besök i en vecka. I juli? I augusti? Nej, för varmt på sydkusten i Spanien. I sept? Nej, då ska jag vandra. I okt? Då har jag nyss kommit hem från vandring samt en resa i tjänsten till Stockholm... suck... vilka delikata problem... November och december måste jag vara i stan pga jobb. OM jag inte ska till Kanada (man vet ju aldrig...) så kanske jag åker en vecka i maj. Det hade nog varit det bästa. 25 april till 3 maj verkar vara en bra tid. Då har nog inte våren kommit igång på riktigt heller i vår trädgård. Får se hur det blir... Nä, det blir inte då heller. Det lutar nu till att det blir i juli eller augusti. Det får bli första veckan i juli o det är nog min första semestervecka också. Sista i augusti går inte heller pga utlandsresa med jobbet. Att det ska vara så svårt? Fast redan i maj är priserna på flyg dyra, så jag måste nog bestämma mig typ NU. Å andra sidan är det "sanktionerat" av min man, så jag kan bara boka när jag vill...

2009-01-03
Funderar på att gå hela sträckan i ett svep. I min bok står det 33 etapper, men om jag börjar i Roncevailles, är det bara 32... Totalt 791,3 km eller 764,8 km. Då blir det: 2 resdagar, 1 dag i Bilbao, 32 vandringsdagar, 1 reservdag => 36 dagar => 5 veckor + 1 helg => 37 dagar.

Reserutt
Flyg: Köpenhamn - Bilbao o kolla Guggenheim
Buss/tåg: Bilbao - Roncevailles
Till fots: Roncevailles - Santiago
Flyg: Santiago - Köpenhamn

Får fundera vidare...

Tillbaka till första sidan