Dag 5 på vandringen: från Relais du Haget till Lanne-Soubiran, via Nogaro, 14,1 km

Tidig morgon. Morgondis. Tyst och stilla.

Vi lämnar gården. Den ligger helt ensam.

L'église-hôpital Sainte-Christine

Solen börjar smeka fälten.

Majs o jag.

Vi närmar oss Nogaro. Här är man noga med att se till att pilgrimerna håller sig på vägarna, avsett för pilgrimer.

En imponerande allé leder in till Nogaro.

 

Och här fikar jag. Givetvis. Te, sockerkaksbulle och blodgrapefruktsjuice. Mina favvisar - allihop. Tid att kolla folk, tid att skriva i boken, tid att ta lite piller, tid att slappa lite. Idag kort distans och det är jag glad för. Det är roligt att stanna o fika.

Gick en runda i Nogaro också.

Byns kyrka.

Och jag såg ett segelflyg.

Det var straxt utanför Nogaro som jag trillade och slog hakan. Dessa två tjejer störtade ur sin bil för att hjälpa mig. De plåstrade om mig, kollade så jag var ok o sen sa den ena "Ska vi köra dig någonstans?" Den andra svarade omedelbart "Nej, det ska vi inte. Hon är ju ute o vandrar". Men jag hade ändå bara 10 km att gå.

Brev kan man också få...

Öppna landskap.

Helt plötsligt så var bara mitt boende där. Mitt ute i ingenstans, låg det längs vägen. Det var ännu inte dags för värdparet att släppa in pilgrimer (från 15h00) men jag fick komma in. De såg mitt bandage o att jag var alldeles smutsig. De visade mig till min plats, visade mig duschen o sa att jag skulle bli omplåstrad av dem sen.

Här är jag i mitt fina plåster. Nyduschad o allt. Guy-Loïc kommer ut från dörren bakom. Jag visste inte att de hade kommit än. De visste inte om att jag trillat, än mindre slagit mig. De visste bara att jag var på plats. De blev lite oroliga för mig o skrattande sa att de inte skulle lämna mig ensam längre...

Nedre plan i mitt boende. Dörren in till höger, matplatsen inne till höger, köket till vänster, tvättställ längst bort till höger och längst bort till vänster - toan. Trappan ledde upp till sovloftet.

Gården för pilgrimer. Soldränkt med lagom skugga för läsande och slappande.

Den andra längan med boende för pilgrimer. Där fanns också sovsal, sängar från IKEA, kök, badrum o allt.

Klassisk pilgrimsbild.

Några i skuggan, några i solen. Paret till höger är två tjejkompisar från Belgien. De hade minimalt med packning och såg förfärade på min necessär. Men de hade mycket tyngre ryggsäckar än jag. Ha!

Den  säng jag tog för egen del. Men jag sov där nere istället. Jag mådde inte bra under natten så jag ville ha nära till toa o kök o inte behöva springa (och trilla) i trappan på natten.

Sovloftet på andra hållet.

De hade gåslevertillverkning på gården. Och fosterbarn. Och 5 egna.

Hela gården. Men bostadshuset syns inte. Det är till höger, utanför bild.

Kyrkan i Lanne-Soubiran.

Mumsig sallad.

Anka med fettkokta bönor.

Getost och camembert...

och chokladglass...