Min andra Pilgrimsresa
(När? Var? Hur?)

Un peut en franįais plus bas... en bleu...

Just nu (december 2006) planerar jag en andra pilgrimsresa till Frankrike. I samband med en föreläsning, som jag ska hålla i Toulouse den 9 mars och delta i ett seminarie under två dagar, tänker jag ta lite semester och vandra. Det kan nog göra mig gott.

Jag planerar att åka från Malmö den 1 mars, med flyg till Marseille. Ta tåget samma dag till Aumont-Aubrac. Jag kommer inte fram förrän 22.30 så jag måste kolla om jag kan sova i församlingshemmet. Dagen efter, dvs den 2 mars kommer att bli min första vandringsdag. Torsdagen den 8 mars behöver jag för att ta mig till Toulouse från där jag är. Det ger mig 7 dagar att vandra (2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8 mars). Det innebär att jag börjar vandra en fredag och slutar en torsdag med transport till Toulouse. Det kan vara en fördel att börja gå i mars = inte så många som vandrar. Men också en nackdel = härbärgen är stängda. Men jag får kolla upp noga och höra mig för så jag inte står där utan någonstans att bo. Jag tror heller inte att det är några helgdagar i Frankrike den veckan.

Resans budget
Flygbiljetten är inköpt till Marseille till ett pris av 122 kr
Buss till Sturup 0 kr
Buss till tåget i Marseille 100 kr
Tågbiljetten till Aumont-Aubrac kostar ca 500 kr
Tågbiljett till Toulouse uppskattningsvis 500 kr
Flygresa hem från Toulouse 0 kr
Tåget fr Kastrup t Malmö 0 kr
7 övernattningar, 7 frukost, 6 lunch o 6 middagar. 2 lunch o 2 middag under transportdagarna: 2000 kr
Diverse 500 kr

Budget: 3 722  kr

Packning
Jag ska ta mig en riktig funderare kring vad jag kan behöva när jag åker. Tydligen kan det vara både solsken och snö och blött samtidigt. Jag har ju köpt både liten guideväska och en mindre ryggsäck nu så jag borde ha allt.

Det jag kommer att behöva när jag är i Toulouse, kommer jag att skicka i förväg till dem där. Lite kläder, lite utrustning som jag behöver när jag föreläser. Det är inget jag vill gå och släpa på under hela vandringen.

Se mer om min packning här.

Min plan över var jag tänker bo och hur jag ska transportera mig

Datum Transport? Boende? Vandringssträcka? Bokat? Kollat?
1 mars ¤ Flyg till Marseille
¤ Tåg till Aumont-Aubrac
¤ Boende: Gîte d'étape La Ferme du Barry
¤ Vandring? Ingen.

Fr: Vôl pour Marseille, train ā Aumont-Aubrac, la nuit ā Gîte d'étape La Ferm du Barry. Pas de marche aujour d'hui.

Bokat, 13€, rum 2, 1:a våningen, dörren är olåst eftersom jag kommer sent (vid 23.00). 0466429025, 06718331746, centrala byn längs GR på D7:an.
2 mars ¤ Vandring: Aumont-Aubrac till Rieutort d'Aubrac
¤ Distans: 20,0 km
¤ Övernattning: Mme Marie i någon form av tält (yourte)

Fr: Aumont-Aubrac - Rieutort d'Aubrac, dormir dans un yourt, 20 km.

Halvpension 27€, bokat, kan komma när jag vill. 0466327954.
3 mars ¤ Vandring: Rieutort d'Aubrac via Nasbinal till Saint-Chély d'Aubrac
¤ Distans: 22,2 km
¤ Övernattning: Gîte Communal

Fr: Rieutort d'Aubrac - Saint-Chély d'Aubrac, dormir dans le Gîte communal, 22,2 km.

Bokat, laga mat själv även frukost, sovsal, 13€, betala på plats, fylla i en hemskickad lapp. Har fyllt i o skickat ner. Turitskontoret: 0565442115.
4 mars ¤ Vandring: Saint-Chély d'Aubrac till Saint-Côme-d'Olt
¤ Distans: 16,3 km
¤ Övernattning: Espace rencontre Angčle Mérici

Fr: Saint-Chély d'Aubrac - Saint-Côme-d'Olt, 16,3 km, dormir ā Espace rencontre Angčle Mérici.

Bokat, halvpension 19-29€ (vad man kan betala). Route d'Espalion, 500 m före byn, 0565510320.
5 mars ¤ Vandring: Saint-Côme-d'Olt via Espalion till Estaing
¤ Distans: 17 km
¤ Övernattning: Acceil spirituel ā l'Hospitalité Saint-Jaques

Fr: Saint-Côme-d'Olt - Espalion till Estaing, 17 km, dormir ā Acceil spirituel ā l'Hospitalité Saint-Jaques.

Ringa o boka den 4 mars, halvpension, sovsal, äta med de andra, gudstjänst på kvällen, kostnad: jag lägger vad jag tycker jag har råd med. 8 rue de Collčge. 0565441900.
6 mars ¤ Vandring: Estaing till Golinhac
¤ Distans: 14 km
¤ Övernattning: Gîte d'étap Les Chalets de Saint-Jaques eller Auberge La Bastide d'Olt

Fr: Estaing - Golinhac, 14 km et je ne sais pas ou je vais passer la nuit encore.

Stannade i Le Noyer, Le Soulié istället. Pascal fick min lilla sommarstuga i Golinac som ajg bokat. Köpa mat till middag o frukost. Vandring 19 km. Övernattning 11 €.
7 mars ¤ Vandring: Golinhac till Conque
¤ Distans: 21 km 
¤ Övernattning: Abbaye Sainte Foy eller Gîte d'étap Communal

Fr: Golinhac - Conque, 21 km et je ne sais pas ou je vais passer la nuit encore.

Vandring från Le Soulié till Conque, 16 km. Middag o frukost på plats, halvpension, 25€.
8 mars ¤ Vandring: Conque till Decazeville
¤ Distans: 20 km
¤ Övernattning: Inte här. Ska ta tåget till Toulouse denna dag

Fr: Conque - Decazeville, 20 km, je ne passe pas la nuit a Decazeville. Je prend le train pour aller ā Toulose. Je vais ā Toulouse... regardez ici.

 

Kommentarer till orterna jag passerar:

Estaing, Saint-Côme-d'Olt och Conque är tre av Frankrikes vackraste byar. De har karaktär och invånarna månar särskilt om byns ursprung och bevarande. 147 byar finns i Frankrike och jag kommer att vandra genom tre av dem till och med bo i dem.

(Invånarantal och altitud har jag hittat under februari 2007 på Internet och i böcker. Detta antal ändras givetvis, men jag håller vid det antal som byarna har när jag passerar.)

Aumont-Aubrac: 1050 möh, 2247 invånare

Rieutort d'Aubrac: 1188 möh, 26 invånare

Saint-Chély d'Aubrac: 792 möh, 250 invånare

Saint-Côme-d'Olt: 365 möh, 1200 invånare

Estaing: 320 möh, 600 invånare

Golinhac: 649 möh, 458 invånare

Conque: 280 möh, 300 invånare

Decazeville: 207 möh, 6085 invånare

 


Tankar som dyker upp under tiden fram till resan...

070125: Nu är jag så otränad att jag måste ta tag min kropp och själ innan jag reser iväg.

070201: Nu har jag köpt träningskort och bokat in 8 gånger med en personlig tränare på gymet. Mitt mål är att bli så vältränad jag kan bli under 4 veckor men mest att jag ska kunna gå i mina vandringbrallor jag köpte förra året.

070211: Promenerade i ett svinkallt väder i tre och en halv timma. Fullt utrustad men utan långkalsonger. Det fick jag ångra ganska snabbt. Men skam den som ger sig. Från Ribban till Bunkeflostrand. Men jag gick i mina brallor i alla fall!!!

070212: Vilken träningsvärk och vad jag har ont i framsida vader. Suck! Måste vandra mer oftare och längre och med tyngre packning för att vara ordentligt förberedd. Hinner jag?

070214: Köpt en kudde till resan. Det hade jag ingen förra året. Även införskaffat tepåsar till resan. Nu har jag också en superficklampa som jag köpte till Thailandsresan. Den ska jag ha med mig.

070218: Nu måste jag börja ringa runt o kolla om de olika härbärgena har öppet. Känner mig inte så slimmad som jag borde efter nästan tre veckors träning. Behöver bli lite lättare för att orka med. Knappt två veckor kvar tills avresa.... Funderar på att ta proteinpulver med mig. Förra gången så var ju frukostarna så dåliga (baguette, smör, sylt, croissant, te o blaskig juice) att jag blev hungrig efter en kort stund när jag hade kommit iväg. Nu kanske det är frukost och proteinpulver som gäller. Ska göra en packlista senare ikväll... Funderar på vilka skor som ska bli mina alternativa skor. Kanske jag får ta med ett par flippflopps i alla fall (för duschutrymmen o så). Men vad ska jag ha med mig som extraskor? Kanske mina Acsis Gortexskor?

070219: Lagt in filmer från första resan. Det hade jag glömt bort att jag faktiskt filmade. Det ska jag inte glömma vid nästa resa. Och att filma mera. Och så har jag ju också köpt in en gaffelsked. Den ska jag absolut inte glömma. Bestick är bra.

070219: Nu har jag kollat igenom packningen för i år. Jag har tittat på packlistan från förra året, vad jag skickade hem, de funderingar jag hade efteråt och gjort en ny packlista. Jag har också kollat in vädret och det kan ju bli vad som helst. Allt från regn och +10 grader till snö och minusgrader. Mössa och vantar åker med. Kan tom vara bra att han när jag sover.

070220: Börjat boka några nätter. Har bokat upp fyra nätter redan. Församlingshemmet fick jag inte tag på i Aumont-Aubrac. Annars ser det bra ut "so far".

070226: Boka u   pp några nätter till. Har börjat "packa" dvs lägga alla saker jag ska ha med mig i en fåtölj. Jag ska lägga fram allt o sen provpacka på onsdag. Har kollat upp bussen till Sturup. Den går 6.10 från centralen i Malmö. Det blir bra så.

070228: Sista grejorna att fixa för avresa i morgon. Fortfarande inget tvättmedel inköpt. Måste handla idag.


 

Uppdaterad: 2007-02-28